Rullende Væksthus

rundt_om-cyklenDet Rullende Væksthus er et mobilt lærings- og formidlingsmiljø, der præsenterer aquaponics som en af fremtidens bæredygtige fødevareløsninger. Væksthuset er en specialfremstillet og modificeret elektrisk ladcykel, der fungerer som et lukket næringskredsløb til helårlig produktion af fisk og grønt.

Det fysiske design er en selvbygget og modificeret elektrisk ladcykel med et væksthus og hvor et akvaponisk system får lov at vokse til.

I gennem det Rullende Væksthus vil eleverne opnå en forståelse for lukkede næringskredsløb og hvor dicipliner inden for biologi, kemi, fysik og matematik indgår.

Projektet bidrager desuden til, at skabe en forståelse for menneskets samspil med naturen og forklarer på en håndgribelig måde hvordan naturens kredsløb forløber.

Få besøg af det Rullende Væksthus
Efter en præsentationen af aquaponics og forskellige eksempler på systemer rundt om i verden vil undervisningen indtage en mere praktisk karakter. Her vil eleverne sammen med underviseren selv bygge et aquaponics-system som der efterfølgende kan eksperimenteres videre med.

Skriv en mail til info@akvaponiskselskab for at aftale nærmere.

Fra 1. maj 2014 har det Rullende Væksthus været udstillet på Københavns Museum i forbindelse med udstillingen Byens Natur.
Her har en række skoleklasser og et bosted fra området har siden foråret været en del af et undervisningsforløb hvor der er blevet passet bier, luet ukrudt i plantebedene etc.

Kunst-og design kollektivet N55 bidraget med cykeldesign, knowhow og teknisk ekspertise.
Projektet er støttet økonomisk af Tips- og Lottomidler gennem Friluftsrådet.

Friluftsrådets logo

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *